De huidige maatregelen die de verspreiding van het Coronavirus moeten tegengaan, gelden momenteel tot 13 december. Dit houdt onder meer in dat indoor sporten voor mensen ouder dan 12 jaar nog steeds niet georganiseerd kunnen worden. De U12 kan ondertussen wel terug aan de slag, mits toestemming van de lokale overheid. 

Dit heeft als gevolg dat alle competitie- en bekerwedstrijden van de U14-leeftijd tot en met seniors geannuleerd worden tot het einde van het jaar. Hierdoor komt er ook meteen een einde aan de eerste seizoenshelft voor spelers boven de 12 jaar.

Hoe de heropstart na Nieuwjaar zal verlopen en welke impact dit op het verdere verloop van de verschillende competities heeft, wordt tegen het einde van volgende week gecommuniceerd.
 

U12 en jonger

Zoals eerder deze week al aangekondigd, kunnen de U12 en jonger wel opnieuw opstarten met trainingen indien het lokale gemeentebestuur dit toelaat. Wedstrijden kunnen opnieuw plaatsvinden vanaf 21 november, opnieuw, mits toelating van het gemeentebestuur.

Basketbal Vlaanderen volgt hiermee de richtlijnen van de Vlaamse Overheid en blijft in lijn met de richtlijnen van het onderwijs voor de lagere school. Wie graag nog eens de richtlijnen m.b.t. het organiseren van wedstrijden wil nalezen, kan dat via deze link.

Bron: Basketbal Vlaanderen
Foto: © Basketbal Vlaanderen