Op het overlegcomité van vrijdag 26 november 2021 werden opnieuw een aantal strengere maatregelen beslist om de positieve covid-gevallen tegen te gaan. Een aantal van die maatregelen heeft betrekking tot de zaalsporten. De maatregelen gelden voorlopig voor 3 weken. Op 15 december zal een evaluatie gemaakt worden.

Door de alsmaar stijgende coronacijfers, besliste het overlegcomité om toch al vervroegd samen te komen omtrent de huidige maatregelen. Zo werden op vrijdag 26 november 2021 opnieuw een aantal maatregelen aangescherpt. Hieronder de belangrijkste updates. 

Alle maatregelen gaan vanaf zaterdag 27/11 in, behalve de maatregelen voor de evenementen, die gaan vanaf maandag 29/11 in. 

Zaalsporten voorlopig zonder publiek

Sportwedstrijden en -trainingen in binnenruimten zullen de komende drie weken zonder publiek plaatsvinden. Buiten mag er wel nog steeds publiek zijn.

Ouders die kinderen van en naar trainingen en wedstrijden vervoeren, mogen wel nog binnen in de zaal. 

Horeca moet om 23u sluiten

De cafetaria’s in de sporthallen moeten de regels van de horeca volgen. Op het overlegcomité werd beslist dat cafés en restaurants om 23u de deuren moeten sluiten. Er mag ook met maximaal zes personen aan tafel gezeten worden. De maatregel is vanaf zaterdag 27/11 van kracht. 

Mondmaskerplicht blijft belangrijk

Van zodra je een sportinfrastructuur betreedt, moet je verplicht een mondmasker dragen vanaf  de leeftijd van 10 jaar. Het mondmasker is verplicht voor iedereen in de gangen, tribunes en kleedkamers…

Over het algemeen geldt de mondmaskerplicht van het moment je de sportinfrastructuur betreedt, behalve als dit door de aard van de activiteit niet mogelijk is (bv. tijdens het sporten, als actieve scheidsrechter, onder de douche) of om iets te eten of te drinken.

Bron: Basketbal Vlaanderen