Na de beslissing van Minister van Sport Ben Weyts op 13/8, kan het basketbalseizoen terug op gang geshot worden. Ook Basketbal Vlaanderen zet het licht op groen om terug te trainen en wedstrijden te spelen, mits het lokale bestuur dit toelaat natuurlijk én de maatregelen gevolgd worden.

Basketbal is vanaf nu terug mogelijk voor zowel U12 als +12 jarigen.

Voorbereiding op het seizoen

Vanaf vrijdag 14 augustus 2020 mogen alle clubs opnieuw vriendschappelijke en bekerwedstrijden inplannen en spelen, zodat de voorbereiding van de competitie ook verder kan verlopen. Wedstrijden met scheidsrechters mogen – om praktische redenen – ten vroegste op 21/8 ingepland worden als ze ten laatste zondag 16/8 ingepland worden in SBO (MET goedkeuring tegenstander).

Wat als een speler of coach positief test?

We raden aan om voor elke training of wedstrijd de lichaamstemperatuur te meten van elke speler, trainer, staflid en official. Bij afwijking van de normale individuele temperatuur, zal deze persoon het team verlaten, in quarantaine gaan en een test ondergaan.

Indien binnen een team (speler, coach, medewerker) COVID 19 besmet is en positief test, moet dit zo snel mogelijk gemeld worden aan de Contact Tracing van de Vlaamse Overheid én aan Basketbal Vlaanderen via het webformulier (weldra beschikbaar) zodat de nodige maatregelen kunnen getroffen worden.

Alle wedstrijden én trainingen, welke in de volgende 14 dagen door de betrokken teams betwist zullen worden, moeten uitgesteld worden, zonder enige negatieve repercussie (forfait, boete, administratieve kosten voor herprogrammering).

Wat met cafetaria & publiek?

Wat betreft toegang van cafetaria’s en publiek bij wedstrijden, schikken we ons naar de instructies van de overheid.  Publiek bij indoorwedstrijden is momenteel beperkt tot 100 personen, in overleg met de lokale overheid kan hiervan afgeweken worden. Het algemene advies is echter om zoveel mogelijk wedstrijden zonder publiek te laten plaatsvinden.

Indien er toch publiek toegelaten wordt, is het dragen van een mondmasker verplicht en moet social distance in de tribune gewaarborgd blijven.